Știrile Curente

Meteo Horoscop
Distrugeri masive în Puerto Rico
Uraganul Maria a lovit cu putere în Puerto Rico. Rafalele de vânt extrem de violente au lăsat în beznă întreaga insulă. Totodată, sute de case au fost devastate și inundate. Autoritățile spun că este vorba despre distrugeri fără precedent în istoria ţării. 

Rafalele de vânt, care au atins viteza de 250 de kilometri pe oră, au spulberat totul în calea lor. Acoperişurile şi chiar uşile unor imobile au fost luate pe sus. Potrivit autorităţilor locale, casele ridicate înainte de 2011, când au fost introduse noi norme de siguranţă în construcţii, nu aveau nicio şansă să rămână intacte. Prin urmare, sute de locuinţe au fost distruse, iar cartiere întregi sunt inundate.

Mulți copaci au fost smulşi din rădăcini. Nici pilonii de curent nu au rezistat uraganului. Întreaga reţea electrică de pe insulă a fost scoasă din funcţiune şi responsabilii susţin că ar fi nevoie de patru luni pentru a o restabili. Astfel, aproximativ 3,5 milioane de oameni au rămas în beznă. 

Înainte de Puerto Rico, uraganul Maria, venit pe urmele unei furtuni şi mai puternice, Irma, a lovit insula Dominica. Acolo au fost înregistrate nouă decese, iar numărul lor ar putea crește, întrucât multe regiuni rămân izolate. Cel puţin 90 la sută dintre clădirile de pe insulă au suferit distrugeri. Furtuna tropicală se îndreaptă acum spre Republica Dominicană, Bahamas şi insulele Virgine. După ce şi-a revărsat forţa asupra insulei Puerto Rico, uraganul a fost retrogradat la categoria a doua. Dar furtuna s-ar putea intensifica din nou deasupra mării și ar putea avea forța de a provoca pagube mari. 
 
21 September 2017 17:07 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. (022) 85 91 64