Știrile Curente

Meteo Horoscop
Petiţie în cazul lui Alexeev
Preşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr a expediat astăzi o petiţie pe marginea cazului lui Alexei Alexeev, bărbatul reținut după protestul antiguvernamental din 17 septembrie şi plasat ieri în arest preventiv pentru 30 de zile. În scrisoarea adresată mai multor misiuni diplomatice acreditate la Chişinău şi unor organizaţii nonguvernamentale locale, Andrei Năstase îşi exprimă indignarea faţă de actul justiţiei din ţara nostră şi a cerut o reacţie promptă din partea instituțiilor responsabile. 

Andrei Năstase a specificat că în Republica Moldova drepturile omului sunt încălcate fără nicio jenă, iar guvernarea, în loc să se sensibilizeze pe marginea revendicărilor protestatarilor, recurge la gesturi ruşinoase de intimidare.

Petiţia a fost adresată mai multor organizaţii internaţionale şi locale, printre care Delegația Uniunii Europene la Chişinău, Consiliul Europei, Misiunea OSCE în Moldova, Asociaţia Promo-Lex, Transparency International Moldova şi Amnesty International Moldova. Totodată, preşedinta Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu, a cerut eliberarea imediată a lui Alexei Alexeev, atenţionând că este inadmisibil şi extrem de grav faptul că oameni care nu au comis nicio infracţiune sunt intimidaţi. Amintim că Alexei Alexeev a fost reţinut în propria locuinţă în dimineaţa zilei de 18 septembrie pentru ameninţare săvârşită asupra unei persoane cu funcţie de răspundere. Instanţa a decis ca bărbatul să stea 30 de zile în arest preventiv. Alexei Alexeev pledează nevinovat. 
 
21 September 2017 19:20 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. (022) 85 91 64