Știrile Curente

Meteo Horoscop
Salvarea, prioritate națională în Mexic
Sute de salvatori muncesc fără oprire în Mexic. Alături de voluntari, ei depun eforturi uriașe pentru a scoate la suprafață persoanele rămase blocate sub dărâmături după seismul devastator de acum trei zile. Operațiunea a devenit o prioritate la nivel național. Asta în timp ce numărul morţilor a ajuns la 273.  Salvatorii continuă să caute eventuali supraviețuitori prinși sub clădirile ruinate. De aproape trei zile se desfăşoară şi intervenţia la o școală din Mexic, prăbușită în urma cutremurului. Acolo, mai mulți copii au fost scoşi de sub dărâmături. Când s-a produs seismul, în instituția cu pricina se aflau 85 de oameni, elevi şi profesori. Potrivit oficialilor, 11 elevi au fost salvați, însă pentru alți 19 copii și șase adulți nu s-a mai putut face nimic. În alte regiuni, supravieţuitorii au trimis mesaje de sub ruine. Asta în timp ce angajaţii departamentului pentru situaţii de urgenţă folosesc diferite mecanisme pentru a-i localiza.
Între timp, mexicanii au adus un omagiu celor care nu au supraviețuit seismului devastator.
Amintim că seismul cu magnitudinea de 7,1 pe Richter s-a produs pe 19 septembrie, exact în ziua dezastrului de acum 32 de ani, soldat cu mii de morți. Mexicul, stat cu risc seismic înalt, a fost zguduit și la începutul acestei luni, când au fost înregistrate 90 de decese. 
22 September 2017 17:08 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. (022) 85 91 64