Știrile Curente

Meteo Horoscop
Amânare în dosarul Manole
O nouă amânare în procesul în care fosta judecătoare Domnica Manole a contestat în instanță ordonanța Procuraturii, prin care îi este prelungit statutul de bănuit în dosarul penal deschis pe numele ei. Judecătorul a hotărât să transfere ședința pentru săptămâna viitoare întrucât acuzatorul de stat nu s-a putut prezenta. 

Procurorul Eugeniu Rurac a transmis dosarul cu pricina instanței cu sediul în sectorul Buiucani, dar a avut și un demers de amânare.

Procesul are loc în cadrul dosarului penal pornit pe numele fostei judecătoare Domnica Manole, în urma deciziei acesteia din 2016 de a obliga Comisia Electorală Centrală să organizeze referendumul de modificare a Constituției. Manole consideră că i-au fost încălcate mai multe drepturi la emiterea ordonanței de prelungire a calității de bănuit în dosarul penal, luând în considerare că nu a existat un document inițial în care să fie reflectat acest statut. De partea cealaltă, procurorul a declarat că asemenea calitate se subînțelege din momentul pornirii urmăririi penale, iar anterior a respins învinuirile de tergiversare. Totuși, în 2016, o colegă din Procuratură a lui Eugeniu Rurac, și anume Carolina Vidrașcu, afirma că Domnica Manole nu are statut în dosarul penal. 
Amintim că acum un an CSM i-a permis Procuraturii Generale să iniţieze urmărirea penală a Domnicăi Manole. Ea susține că a respectat legea la emiterea hotărârii vizate pe 14 aprilie 2016 și că inițierea dosarului penal reprezintă o hărțuială pentru decizia cu pricina, fapt negat de autoritățile responsabile. Hotărârea Consiliului a fost criticată de reprezentanţi ai societăţii civile şi a provocat nedumerirea Delegaţiei Uniunii Europene, a Ambasadei Statelor Unite la Chişinău, dar și a Comitetului ONU pentru Drepturile Omului. Anularea hotărârii CSM este dezbătută în prezent într-un proces care se desfășoară la Curtea Supremă de Justiție. Domnica Manole a fost recent destituită din funcție, decizie care, la fel, a fost atacată în instanță. 
 
25 September 2017 19:23 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. (022) 85 91 64