Știrile Curente

Meteo Horoscop
Lacuna legată de cetăţenia română, exclusă
Prin adoptarea ordonanţei de urgenţă şi modificarea legislaţiei în Parlamentul României, s-a pus capăt unei mari nedreptăţi faţă de tinerii din Republica Moldova care au rămas peste noapte fără cetăţenia română. Declaraţia a fost făcută de către deputatul USR Matei-Adrian Dobrovie pentru Radio Europa Liberă. În cadrul interviului, politicianul român s-a referit și la relaţia actuală dintre Chişinău şi Bucureşti. 

Matei-Adrian Dobrovie este autorul legii adoptate recent, prin care tinerii din Republica Moldova care au dobândit cetățenia română odată cu părinții lor pot să-şi reînnoiască actele de identitate românești. Deputatul susține că celor peste 60 de mii de moldoveni le-a fost retrasă cetățenia abuziv din cauza unui conflict dintre două instituții ale statului român.

Doborovie mai spune că România nu poate ignora faptul că Uniunea Europeană a îngheţat asistenţa financiară pentru ţara noastră din cauza adoptării sistemului mixt de vot.

Prin urmare, această asistență financiară este greșită în lipsa unor condiții și doar vorbind la modul general despre reforme, mai spune deputatul USR.

În încheiere, Matei-Adrian Dobrovie constată că în Republica Moldova nu se observă schimbări calitative, reformele bat pasul pe loc, fapt care susține exodul cetățenilor moldoveni peste hotare. 
 
25 September 2017 19:24 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. (022) 85 91 64