Știrile Curente

Meteo Horoscop
Cazul Brăguţă, „Fişa clinică a Moldovei”
Metastaza din justiţia moldovenească a fost developată prima dată de coşmarul numit "7 aprilie 2009", iar cazul lui Andrei Brăguţă ne-a revelat încă o dată, dacă mai era nevoie, cât de "reformat" este sistemul justiţiei de la noi. Este concluzia la care a ajuns publicistul Vitalie Ciobanu, într-un editorial intitulat "Fişa clinică a statului moldovean". În acelaşi timp, judecătorul care a eliberat mandatul de arestare pe numele lui Andrei Brăguţă a recunoscut într-un interviu că ştia despre faptul că tânărul este bolnav psihic. 

Cazul tânărului arestat pentru depăşire de viteză şi mort în izolatorul poliţiei a suscitat diverse comentarii în media şi pe reţelele de socializare. Unii îl văd exclusiv o victimă a sistemului, alţii au invocat potenţialul pericol pe care îl reprezenta în trafic o persoană dezechilibrată psihic. Însă, dincolo de orice supoziţii şi controverse, e sigur că decesul lui Andrei Brăguţă afişează în mod simbolic „fişa clinică” a statului moldovean, după ani lungi de reforme pe bani occidentali, scrie Vitalie Ciobanu într-un editorial care a apărut pe site-ul postului de radio Europa Liberă. 

Vitalie Ciobanu mai spune că metastaza din justiția moldoveană a fost developată prima dată în aprilie 2009. 

Între timp, apar unele detalii despre circumstanţele în care judecătorul Iurie Obadă a decis arestarea pe 30 de zile a lui Andrei Brăguță, deşi acesta era la evidenţa medicului psihiatru. Într-un interviu acordat Ziarului de Gardă, judecătorul a declarat că ştia despre faptul că Brăguţă are dereglări mintale.

Aceste declaraţii ale judecătorului au stârnit un comentariu scurt şi sugestiv al unuia dintre avocaţii familiei Brăguţă. Vadim Vieru a scris: "Totul e clar. Întrebări nu sunt.". 
 
07 September 2017 19:22 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. (022) 85 91 64