Știrile Curente

Meteo Horoscop
Insule distruse de uraganul Irma
Cel mai periculos fenomen meteo înregistrat în ultimul secol în Atlantic a șters de pe faţa Pământului două insule din Caraibe. Uraganul Irma, de categoria a cincea, pur şi simplu a devastat această regiune plină de destinații turistice foarte populare, provocând cel puțin 10 decese și pagube materiale considerabile. Distrugătoarea furtună tropicală se îndreaptă acum spre alte zone din arhipelagul Caraibelor.

Uraganul Irma, cu o viteză a vântului de 300 de kilometri pe oră, a smuls acoperişuri şi a avariat reţeaua electrică pe insula Saint Martin, împărţită de Franţa şi Olanda, dar și pe Barbuda. Mai multe zone au fost în totalitate inundate, maşinile fiind înghițite de apă, iar vasele din port au fost aruncate de valuri unele peste altele. Asta în timp ce clădirile au fost distruse în proporție de 95 la sută. Președintele francez, Emmanuel Macron, și-a anunțat sprijinul pentru locuitorii insulei devastate. 

Furia naturii s-a năpustit și asupra Insulelor Virgine. Uraganul a adus cu el precipitații abundente, valuri şi rafale violente de vânt şi în Puerto Rico. Potrivit estimărilor meteorologilor, Irma și-ar face acum drum spre Haiti și Republica Dominicană, iar mâine va ajunge în apropiere de Cuba. La sfârșitul săptămânii va lovi în plin statul american Florida, unde autorităţile au şi început evacuările.

Irma este cel mai puternic ciclon format în Atlantic în ultimul secol şi unul dintre cele mai mari înregistrate vreodată. Este al doilea ca amploare, după uraganul Harvey, care a devastat zilele trecute statele americane Texas și Louisiana și care s-a soldat cu cel puțin 60 de victime. 
 
07 September 2017 17:02 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. (022) 85 91 64