Știrile Curente

Meteo Horoscop
Năstase: Protestul masiv, crucial
Riscăm să ne pomenim într-o izolare internațională catastrofală, de aceea nu există altă soluție decât schimbarea clasei politice și realizarea veritabilă a prevederilor Acordului de Asociere Uniunea Europeană - Republica Moldova. În același timp, prezența masivă în fața Parlamentului la protestul de pe 17 septembrie este crucială. Sunt câteva dintre declarațiile făcute de către președintele Platformei Demnitate și Adevăr într-un interviu pentru portalul Tribuna. Ce a mai spus Andrei Năstase, vedeţi în cele ce urmează. 

Întrebat despre așteptările pe care le are de la protestul de duminica viitoare, președintele Platformei Demnitate și Adevăr a spus că acțiunea este menită să exercite presiunea populară asupra guvernării, necesară aducerii Republicii Moldova pe făgașul normalității.

Lui Andrei Năstase i-a fost solicitată opinia despre protestul anunțat pentru 24 septembrie de către șeful statului, Igor Dodon, dată la care ar fi trebuit să se desfășoare referendumul consultativ pe care l-a inițiat, dar a fost anulat de Curtea Constituțională. Liderul Platformei Demnitate și Adevăr afirmă că polarizarea societății reprezintă colacul de salvare al lui Vladimir Plahotniuc, proces în care complice de aur este Igor Dodon. 

Anterior, Igor Dodon a negat că s-ar afla într-un parteneriat cu Vladimir Plahotniuc. În altă ordine de idei, liderul Platformei Demnitate și Adevăr și-a exprimat punctul de vedere și asupra faptului ca puterea să dea înapoi în ceea ce privește modificarea sistemului electoral sub presiunea partenerilor externi.

Pe de altă parte, nimic din presiunea partenerilor externi nu-l deranjează pe Vladimir Plahotniuc, atâta timp cât nu-l vizează personal, adaugă Andrei Năstase. 

Întrebat despre prioritățile formațiunii pe care o conduce, Andrei Năstase a declarat că este importantă comunicarea cu oamenii, dar și toate acțiunile ce se regăsesc în programul anticriză al Platformei Demnitate și Adevăr. 

Şeful PD nu a comentat afirmaţiile făcute de către liderul Platformei Demnitate şi Adevăr la adresa sa. 
 
07 September 2017 19:24 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. (022) 85 91 64