Știrile Curente

Meteo Horoscop
Papa Francisc, vizită în Columbia
Papa Francisc a ajuns în capitala Columbiei, Bogota, pentru o vizită pastorală de cinci zile. Suveranul pontif are un rol de mesager al unei păci încă fragile, în această țară divizată după un acord care a pus capăt unui război civil de 52 de ani. 

Papa Francisc a fost întâmpinat de președintele Columbiei, familia acestuia, dar și de zeci de invitați speciali, între care membri ai echipei de negociatori ai păcii și reprezentanți ai unor fundații sociale. Prelatul, care efectuează a 20-a vizită în străinătate în calitate de suveran pontif, va sta cinci zile în Columbia. Aici urmează să încurajeze procesul de pace care a pus capăt unei jumătăți de secol de război între oficialii de stat și gruparea marxistă de gherilă FARC.

Războiul civil care a devastat Columbia timp de 52 de ani s-a soldat cu 260.000 de morți, 45.000 de dispăruți, iar alte 6,9 milioane de persoane au fost strămutate. 

Actualul suveran pontif, care a insistat întotdeauna asupra importanței pe care o au negocierile pentru pace, speră să convingă poporul columbian să renunțe pentru totdeauna la violențe. Papa Francisc a devenit al treilea suveran pontif care vizitează această țară sud-americană după Paul al VI-lea și Ioan Paul al II-lea. 
 
07 September 2017 17:08 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. (022) 85 91 64