Știrile Curente

Meteo Horoscop
Tergiversarea proiectelor costă
„Apă-Canal Chișinău” ar pierde zilnic aproape o mie de euro din cauza tergiversării de către Consiliul Municipal a unui proiect cu finanțare europeană. Cel puțin asta a declarat șefa instituției, Veronica Herța, la ședința CMC. Chiar și așa, nici astăzi aleșii locali nu au reușit să examineze subiectele de pe agendă. După ce liberalii și socialiștii și-au împărțit replici tăioase, ultimii au părăsit sala de şedinţe. 

Potrivit viceprimarului Nistor Grozavu, câteva proiecte importante pentru capitală sunt puse în pericol în lipsa unor decizii ale Consiliului Municipal Chișinău. Unul dintre ele vizează semnarea unui acord de finanțare cu BERD în valoare 11 milioane de euro pentru reparația sistemului de alimentare cu apă și modernizarea stației de epurare. În plus, autoritățile municipale vor să mai împrumute încă trei milioane de euro de la BERD pentru reparația străzilor, iar amânarea acestui proiect ar fi păguboasă pentru capitală, susține edilul. 

De pierdut are și întreprinderea „Apă-Canal Chișinău”, susține directorul instituției.

Socialiștii s-au pronunțat împotriva examinării acestor subiecte, pe motiv că ar exista mai multe semne de întrebare. Mai mult. Aceștia i-au reproșat șefei de la Apă-Canal că banii împrumutați până acum de întreprindere ar fi fost irosiți. 

Replica a provocat un ping-pong de acuzații între liberali și socialiști. 

Încercările aleșilor locali de a calma spiritele au fost însă fără succes.

După plecarea socialiștilor ședința a fost amânată pentru săptămâna viitoare. 
 
07 September 2017 19:26 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. (022) 85 91 64