Știrile Curente

Meteo Horoscop
Vor transport organizat pentru elevi
Anul trecut, când a fost închisă școala din sat, li s-a promis că vor beneficia de transport gratuit până la o altă instituție de învățământ. Acest lucru nu s-a întâmplat însă, aşa că liceenii din satul Troița Nouă, Anenii Noi, sunt nevoiţi să meargă zilnic cu taxiul până în centrul raional. Autorităţile strâng acum din umeri şi spun că ar fi obligate să le asigure transportul gratuit doar elevilor de gimnaziu şi că părinţii liceenilor nu au decât să-şi rezolve singuri problema. 

Sătenii din Troiţa Nouă sunt indignați de faptul că elevii de liceu din localitate NU beneficiază de transport şcolar gratuit. Ei spun că pur şi simplu nu îşi permit luxul de a-i plăti zilnic pe şoferii de taxi ca să-i ducă şi să-i aducă pe copiii lor de la liceul din oraşul Anenii Noi. 

Oamenii spun că s-au adresat la Ministerul Educației după ajutor, iar de acolo au aflat că pentru localitatea lor a fost alocat un microbuz şcolar. 

Primarul comunei Ciobanovca, din care face parte şi Troiţa Nouă, confirmă că atunci când școala din acest sat a fost închisă, localnicilor li s-a promis că elevii vor fi asiguraţi cu transport gratuit, ceea ce nu s-a mai întâmplat. 

Solicitat pentru o reacție, șeful Direcției de Învățământ din raionul Anenii Noi, Radion Moroșan, ne-a declarat că instituția a asigurat o unitate de transport până la cea mai apropiată școală, adică gimnaziul din Ciobanovca, şi că părinții care nu acceptă soluția găsită, își asumă consecințele. Iar când a fost întrebat despre liceenii din Troiţa Nouă, Moroșan a spus că Direcția raională de Învățământ poartă răspundere doar pentru elevii de gimnaziu. 
 
07 September 2017 19:31 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. (022) 85 91 64