Știrile Curente

Meteo Horoscop
Demisii în cazul „Brăguță”
Dați afară de la serviciu după moartea lui Andrei Brăguță. Este vorba despre șeful Serviciului medical al Penitenciarului numărul 13 și vicedirectorul Penitenciarului 16. Un coleg al celui din urmă a fost sancționat. Deciziile au fost luate în urma unor anchete interne deschise pe numele acestora. 

Cei trei ar putea să se aleagă cu dosare penale. Tot în cazul Brăguță, ieri, un deținut și trei gardieni au primit mandate de arestare a câte 30 și, respectiv, 20 de zile. Andrei Brăguță, în vârstă de 32 de ani, a murit la sfârșitul lunii august, în timp ce se afla în penitenciarul 16. El a fost reținut după ce s-a luat la ceartă cu polițiștii de patrulare, în timp ce venea de la Bălţi la Chişinău. În izolator a fost chemat serviciul 903, iar medicii au insistat asupra transportării lui Brăguță la spital, dar polițiștii au refuzat. Deși era la evidenţa medicului psihiatru, el a fost plasat în arest, iar judecătorul de instrucție a decis eliberarea unui mandat de arestare pe un termen de 30 de zile. Oficial, bărbatul a murit de „insuficienţă respiratorie, bronhopneumonie purulentă”. 
 
08 September 2017 19:23 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. (022) 85 91 64