Știrile Curente

Meteo Horoscop
Prăpăd după uraganul Irma
Uraganul Irma a lăsat în urmă cel puțin 15 morţi și un adevărat dezastru în Arhipelagul Caraibelor. Mii de oameni de pe mai multe insule au rămas pe drumuri, fără un acoperiș deasupra capului. Tensiunea este mare acum în statul american Florida, acolo unde populația se pregătește să facă față celui mai mare uragan înregistrat vreodată. 

Uraganul Irma, de categoria a cincea, a făcut prăpăd în Caraibe, acolo pe unde a trecut până acum. Multe localităţi sunt rupte de lume. Peste 200 de echipe de salvatori pot ajunge cu greu pe insula Saint Martin, unde nu mai este electricitate şi nici posibilitatea de a lua legătura cu cei din zonele afectate. 

Ieri, furtuna a trecut prin Haiti și Republica Dominicană, acolo unde a provocat pagube şi inundaţii. Mai norocoși au fost localnicii din Puerto Rico, unde uraganul a lăsat în urmă doar daune minore. 

După ce a făcut de nelocuit câteva insule din Caraibe, începând cu mâine seara, uraganul Irma îşi va face simţită prezenţa şi în Florida. Autorităţile americane continuă să lanseze apeluri către populaţie să îşi ia toate măsurile de precauţie şi să plece din zonele care se află în calea uraganului. Până acum, au fost emise peste o sută de mii de ordine de evacuare.

Irma, considerat cel mai puternic ciclon format în Atlantic în ultimul secol şi unul dintre cele mai mari înregistrate vreodată, nu este singurul uragan care afectează regiunea. În prezent, alte trei furtuni sunt active simultan în Oceanul Atlantic. 
 
08 September 2017 17:07 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. (022) 85 91 64