Știrile Curente

Meteo Horoscop
Propagandă în școli cu agende PD
Propagandă în școli, marca PD. Elevii din Ungheni şi Străşeni au primit la 1 septembrie agende cu mesaje de felicitare din partea președinților de raioane, dar și cu fotografiile acestora, ambii fiind membri ai Partidului Democrat, scrie "Jurnal de Chișinău". Dacă oficialii din Ungheni au recunoscut că, în acest scop, din bugetul local a fost cheltuită suma de 100 de mii de lei, în raionul Strășeni, proveniența banilor rămâne o enigmă. În timp ce contabila Consiliului spune că NU au fost alocate surse financiare pentru carnetele personalizate, preşedintele raionului susţine că au fost cheltuite o parte din economii, dar a refuzat să precizeze cât anume. 

În raionul Strășeni, astfel de agende au primit gratis copiii din clasele primare. Ceilalți le-au putut cumpăra la dorință, contra sumei de 25 de lei. Pe prima pagină apare fotografia preşedintelui raionului, Mihai Popa, care este membru PD, și mesajul de felicitare al acestuia. Funcționarul a declarat pentru "Jurnal de Chișinău" că elevii trebuie să-și cunoască președintele raionului. Nu atât de încântați s-au arătat părinți unor elevi, care au postat pe rețelele de socializare poze cu agendele cu pricina, însoțite de mesaje de indignare. 

Și unii consilieri locali s-au arătat deranjați de acțiunile președintelui de raion. 

Şi la Ungheni, peste cinci mii de elevi au primit în dar agende personalizate cu mesajul de felicitare al președintelui raionului, Ludmila Guzun, membră a PD. Pentru aceste agende, au fost cheltuite 100 de mii de lei, bani publici. Olga Popa, șefă adjunctă a Direcției Educație Ungheni, a declarat pentru "Jurnal de Chișinău" că toți elevii claselor primare din raion au primit în dar astfel de agende. Elevii claselor mai mari au avut posibilitatea să aleagă, însă mulți părinți le-au cumpărat la preţul de 22 de lei. Reporterul publicației a încercat să afle ce urmărește Ludmila Guzun prin asemenea acțiune, însă funcţionara nu a fost de găsit, fiind plecată peste hotare. 
 
08 September 2017 17:05 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. (022) 85 91 64