Știrile Curente

Meteo Horoscop
Seism deosebit de puternic în Mexic
Un seism deosebit de puternic a zguduit în această dimineață Mexicul. Cutremurul cu o magnitudine de 8,2 pe Richter a provocat moartea a cel puțin 27 de oameni. Mulți alții sunt răniți din cauza dărâmăturilor provocate de mișcarea telurică. Totodată, pământul continuă să se mişte, fiind înregistrate zeci de replici ale cutremurului, şi a fost emisă o alertă de tsunami. 

Epicentrul cutremurului s-a aflat în largul coastei mexicane, la o adâncime de peste 30 de kilometri. Seismul a avut loc în timpul nopții, mulți fiind surprinși în somn de zguduitura puternică. La scurt timp, oamenii panicați şi-au părăsit în grabă locuinţele. 

Mai multe clădiri din sudul țării au fost grav afectate, inclusiv un hotel, care s-a prăbușit. Până acum, însă, autorităţile nu au putut estima efectele cutremurului de proporţii. Președintele mexican, Enrique Pena Nieto, a anunțat că un milion de locuitori din partea de sud a țării au rămas fără curent electric. 

În urma seismului, care s-a resimţit și în mai multe ţări vecine, a fost emis codul roșu de alertă. Asta pentru că pământul continua să se zguduie în Mexic. Au fost înregistrate cel puţin 61 de replici, între care 11 cu magnitudini peste 4. Potrivit presei străine, este cel mai puternic cutremur înregistrat în această ţară după cel din 1985, când au murit mii de oameni. 
 
08 September 2017 17:08 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. (022) 85 91 64