Știrile Curente

Meteo Horoscop
Filat, un nou dosar penal
Vladimir Filat este cercetat într-un nou dosar penal. Este vorba despre o cauză inițiată pentru fapte de corupţie, a precizat şeful Procuraturii Anticorupţie, Viorel Morari, fără să ofere alte detalii. Nu am reuşit să obţinem informaţii nici de la Vladimir Filat, întrucât autorităţile au respins solicitările noastre de a realiza un interviu cu fostul premier. 

Pentru a obţine mai multe detalii despre noul dosar deschis pe numele lui Vladimir Filat, şeful procuraturii Anticorupţie ne-a sugerat să expediem o solicitare în scris. A menţionat, însă, că există o legătură cu prima cauză penală, în care Filat a fost condamnat la nouă ani de închisoare. Aceeași informaţie apare şi în răspunsul oficial al Procuraturii Anticorupţie după ce Jurnal TV a solicitat o întrevedere cu fostul premier.

Avocatul fostului premier nu a răspuns la telefon pentru a oferi o reacţie. Întrucât Filat figurează într-o nouă cauză penală, transferul acestuia la penitenciarul din Lipcani este amânat, iar ex-premierul continuă să fie deţinut în Penitenciarul 13 din capitală. Vladimir Filat a fost reținut în octombrie 2015, după ce i-a fost retrasă imunitatea parlamentară. El a fost condamnat pentru trafic de influență și corupere pasivă în dosarul fraudelor de la Banca de Economii. Ex-premierul a fost denunțat de către controversatul om de afaceri Ilan Șor, care le-a declarat anchetatorilor că i-ar fi dat mită. Filat a declarat în cadrul ședinței Parlamentului că deține informații, în urma cărora arena politică din țară ar putea sări în aer, dar nu a mai făcut aceste dezvăluiri. A respins însă, învinuirile şi a spus că este victima unei răfuieli politice puse la cale de oligarhul Vladimir Plahotniuc, care ar sta în spatele furtului miliardului. Plahotniuc nu a comentat acuzațiile. 
 
12 January 2018 19:21 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. (022) 85 91 64