Unii spun că-și fac datoria, însă cei din tabăra adversă se plâng că nu au de ales. Poliția a descins în această dimineață în preajma Pieței Centrale, unde i-a avertizat pe comercianții fără autorizație reveniți acolo unde aceștia susțin că-și câștigă existența. Revoltați, oamenii spun că dau toți banii pe facturi și abia de le ajunge pentru pâine, nu tocmai pentru arendarea unui loc în piață. La rândul lor, autoritățile nu sunt dispuse să cedeze.

La apariția polițiștilor, vânzătorii ambulanți au început să-și strângă în grabă marfa. Alți comercianți stradali doar și-au acoperit produsele și s-au făcut nevăzuți. Oamenii se plâng că nu au de ales și că sunt nevoiți să vândă în stradă pentru că o duc extrem de greu, iar vina pentru această stare de lucruri o dau pe guvernanți.

Comercianții ambulanți riscă amenzi între 1500 și 4500 de lei pentru că-și vând produsele în loc neautorizat. Amintim că în vara anului trecut, intenția autorităților de a pune capăt comerțului stradal în adiacentul Pieței Centrale s-a lăsat cu ciocniri între și polițiști și vânzători. Atunci, un poliţist şi doi carabinieri au fost răniţi, iar doi bărbaţi au fost reţinuţi pentru 72 de ore.