Știrile Curente

Meteo Horoscop
Revoltă în Grecia
Grecia este afectată de o grevă în numeroase servicii publice. Mii de oameni protestează față de măsurile de austeritate impuse de guvern, dar și față de o reformă cerută de creditorii ţării, ce restrânge dreptul de a face grevă.

Din cauza acestei acţiuni, transportul din Atena a fost perturbat, spitalele au oferit servicii minime, iar navele au rămas blocate în porturi. Săptămâna viitoare, parlamentul elen urmează să voteze proiectul de lege ce prevede printre altele și restricţionarea dreptului la grevă. Autoritățile susțin că această reformă face parte dintr-o serie de măsuri pe care Grecia s-a angajat în faţa Uniunii Europene şi FMI să le adopte, pentru a obţine eliberarea unei noi tranşe de 4,5 miliarde de euro din actualul acord de împrumut. Grecia a înregistrat aproximativ 50 de greve generale de la începutul crizei economice în 2010. 
 
12 January 2018 19:19 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. (022) 85 91 64