În timp ce studiile independente privind audienţa arată că Jurnal TV este lider în topul preferinţelor telespectatorilor, ştirile de la ora 19:00 fiind cele mai urmărite în capitală, agenţii economici sunt şantajaţi să nu-şi plaseze publicitatea la postul nostru de televiziune. Declarația a fost făcută de către directorul Jurnal Trust Media la ediția de aseară a talk-show-ului „Cabinetul din umbră”. Val Butnaru afirmă că schema este pusă la cale de către casele de vânzări de publicitate controlate de Vladimir Plahotniuc şi Igor Dodon.

Și invitații prezenți în studio au îndemnat oamenii de afaceri să nu cedeze şantajului care este pus la cale pentru a elimina Jurnal TV, văzut ca cel mai periculos concurent pe piaţa media.

Cei vizați nu au comentat declarațiile.

Studiul IMAS de audiență TV a fost realizat la comanda Ambasadelor Statelor Unite și Regatului Țărilor de Jos în Republica Moldova și a relevat că JurnalTV se află pe locul doi în clasamentul televiziunilor din Republica Moldova, la mică distanţă de un post cu acoperire naţională şi care retransmite emisiuni din Federaţia Rusă, iar știrile JurnalTV sunt pe primul loc în topul preferințelor telespectatorilor din capitală.

Amintim că un alt studiu, lansat de Centrul pentru Jurnalism Independent la sfârşitul lunii decembrie a arătat că Jurnal TV ocupă locul doi în preferinţele telespectatorilor, cedând doar în fața aceluiaşi post cu acoperire națională.