Știrile Curente

Meteo Horoscop
Cererile românilor, în presa străină
Presa internațională este cu ochii pe România, în contextul protestelor antiguvernamentale. Jurnaliști de la cele mai prestigioase publicații și posturi de televiziune din lume au relatat pe larg despre manifestațiile din toată țara. Protestul din România a fost tratat cu foarte multă atenție de către jurnaliștii din întreaga lume. Agenția de știri Associated Press a scris că oamenii adunați la Bucureşti au scandat lozinci antiguvernamentale și a subliniat că acțiuni similare au avut loc şi la Cluj, Timişoara sau Iaşi. Agenția a reamintit că astfel de manifestații s-au desfășurat în România şi anul trecut. Iar Deutsche Welle a notat că „proteste masive au avut loc la București, acolo unde mii de oameni s-au strâns în Piaţa Constituţiei, unde în trecut doar AC/DC sau Andre Rieu au reuşit să adune atâta lume.” Totodată, postul TV Euronews a transmis în direct protestul de la Bucureşti. Și publicaţiile „The Guardian” şi „New York Times” au relatat despre manifestațiile din România, subliniind că mii de oameni s-au strâns pentru a protesta față de corupţie şi modificarea Legilor Justiţiei. Iar prestigioasa agenție de știri Reuters a scris că, la București, aproximativ 50 de mii de oameni au mărșăluit prin Piața Universității, locul tuturor protestelor majore care au avut loc din 1989 încoace.
Manifestațiile antiguvernamentale din România au avut ecou și în Qatar. Acolo, jurnaliștii de la Al Jazeera au scris că protestele au fost organizate după ce partidul de la guvernare, PSD, a votat luna trecută o nouă lege, despre care criticii spun că va îngreuna urmărirea penală a infractorilor corupți. Precizăm că protestul antiguvernamental de sâmbătă este cel mai amplu de la începutul acestui an. 
22 January 2018 19:48 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. (022) 85 91 64