Știrile Curente

Meteo Horoscop
Acuzaţii de corupţie la Bașcalia
Primarul satului Başcalia, raionul Basarabeasca, Petru Tarlev, ar fi prejudiciat bugetul local cu 50 de milioane de lei. Despre acest lucru anunță consilierul raional Ion Arnăut, potrivit căruia, fratele fostului premier Vasile Tarlev este implicat în numeroase scheme de corupţie. Consilierul este convins că demiterea primarului este amânată intenționat. Petru Tarlev respinge acuzațiile și promite că Arnăut „va fi tras la răspundere”. Ion Arnăut spune că, acum, viaţa sa este în pericol. 

Consilierul din Basarabeasca afirmă că, prin diferite scheme de corupţie, din bugetul raional ar fi fost extrase, în ultimii ani, 100 de milioane de lei.

Consilierul local aduce şi exemplul unei tabere de vară pentru copii, care a început să fie construită în urmă cu 14 ani și care a înghițit sume importante de bani, dar stă acum în paragină.

Satul Başcalia are 750 de hectare de păşune, 500 dintre care ar fi ajuns la dispoziţia primarului Petru Tarlev, mai spune consilierul.

Petru Tarlev ar fi ajuns să facă bani chiar şi din zăpadă, mai notează consilierul local.

Pentru a sensibiliza autoritățile centrale, Ion Arnăut cere explicații de la președintele Parlamentului, Andrian Candu.

Consilierul local spune că după ce a anunțat Procuratura Generală, Procuratura Anticorupţie şi Centrul Naţional Anticorupţie despre situația din Bașcalia, viaţa sa este în pericol.

Primarul satului Başcalia respinge toate acuzaţiile. Potrivit lui, Ion Arnăut minte și va trebui să dea explicații în instanță. 

În noiembrie trecut, Curtea Supremă de Justiție a pronunțat o încheiere irevocabilă, prin care a confirmat concluzia fostei Comisii Naționale de Integritate, care a constatat că Petru Tarlev a admis un conflict de interese. Fiind în funcția de primar al satului Bașcalia, el nu a declarat calitatea sa de fondator al unui SRL. Oficiul Cancelariei de Stat a iniţiat procedura de revocare a lui Petru Tarlev. Deşi au avut loc mai multe ședinţe de judecată, la acestea nu s-ar fi prezentat nici reprezentantul Guvernului, nici primarul de Başcalia, nici avocatul acestuia. Astfel, demiterea lui Tarlev este tergiversată, afirmă Ion Arnăut. Petru Tarlev spune, însă, că s-a prezentat la toate şedinţele de judecată privind revocarea sa şi nu e vina lui că procesul de judecată se amână din varii motive. Petru Tarlev este la cel de-al patrulea mandat de primar. Anterior, a fost reprezentant al Partidului Comuniştilor, dar a migrat între timp la Partidul Democrat. 
 
29 January 2018 19:15 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. +373 68 302 119, +373 22 991 717