Știrile Curente

Meteo Horoscop
Niciun răspuns după jumătate de an
Între timp, investigaţia în cazul unei femei din satul Călugăr, raionul Fălești, care acum jumătate de an a născut singură copilul mort, bate pasul pe loc. Despre aceasta vorbește chiar Olga Mulic, care acuză medicii de la maternitatea din Bălți că nu i-au acordat ajutor. Tânăra spune că deși a scris plângeri la poliție și la Ministerul Sănătății, încă nu a primit vreun răspuns, iar medicii vizați nu au fost sancționați. 

Olga susține că după mediatizarea cazului, Ministerul Sănătăţii a creat o comisie, iar responsabilii i-au promis că în decurs de o lună vor fi întreprinse măsuri.

Tânăra mai povestește că la maternitatea din Bălți a fost iniţiată o anchetă, însă la scurt timp dosarul a fost mutat în orașul Fălești. De atunci, nu a mai primit vreun răspuns. 

Derutată, Olga afirmă că întrucât problema ajunsese la Ministerul Sănătății, ea se aștepta la anumite sancţiuni în privința medicilor, dar nu a fost să fie. Instituțiile s-au făcut că plouă. 

O petiţie online în susținerea Olgăi Mulic a adunat deja peste două mii de semnături. Amintim că tragedia s-a produs în iulie 2017, atunci când tânăra era însărcinată în opt luni. S-a întors în satul natal din capitală, iar când i-a cerut medicului de familie să o ia la evidența, acesta a refuzat. Mai mult, după ce s-ar fi adresat la medic cu inflamații, acesta ar fi neglijat-o și nici măcar nu i-ar fi măsurat tensiunea. Peste patru zile, gravida s-a simțit tot mai rău și a fost transportată de urgență la Fălești, iar ulterior la Bălți. Acolo, ar fi fost lăsată să nască singură, întrucât timp de trei ore ar fi chemat medicii, însă nimeni nu a venit să-i acorde ajutor. 
 
08 January 2018 19:21 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. (022) 85 91 64