Știrile Curente

Meteo Horoscop
Adolescent găsit mort în anexa casei
Un băiat de 11 ani dintr-un sat din raionul Ștefan Vodă a fost găsit ieri fără suflare în anexa casei. Deocamdată, se crede că elevul s-a sinucis. Părinții și frații mai mari ai acestuia sunt la muncă peste hotare. 

Corpul neînsuflețit al băiatului a fost găsit de către mătușa sa, care avea grijă de el şi de sora lui geamănă. Părinții lor și frații mai mari sunt demult plecaţi în străinătate. Sora lor, de 27 de ani, a plecat acum două săptămâni în Franța. Poliţia a început investigarea incidentului. 

La scurt timp, mătușa a mers să vadă cu ce se ocupă adolescentul și l-a găsit strangulat în anexa casei. Pe corpul acestuia nu au fost găsite urme de moarte violentă sau vreun bilet de adio. Ipoteza preliminară a poliției este, totuşi, că acesta a recurs la suicid. Potrivit fondatoarei Liniei Verzi pentru Prevenirea Suicidului, Liuba Ceban, copiii care aleg să-şi pună capăt zilelor sunt, de cele mai multe ori, singuri și nu au cui să-și destăinuie trăirile. 

Republica Moldova este în topul țărilor cu cea mai înaltă rată de suicid. Anual, până la 30 de copii și în jur de 700 de adulți recurg la acest gest extrem. Situația este neschimbată de-a lungul anilor. Potrivit psihologului, asta pentru că nu există o strategie națională în acest sens. 
 
01 February 2018 17:01 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. +373 68 302 119, +373 22 991 717