Știrile Curente

Meteo Horoscop
Protest la Judecătoria Chișinău
„Libertate!”, „Vrem justiţie corectă!” și „Jos Plahotniuc!”. Asta s-a scandat în această dimineață la Judecătoria Chişinău, sediul Centru, unde a fost organizată o acțiune în sprijinul protestatarilor reţinuţi după manifestaţia din 24 aprilie 2016. „Aici sunt așteptați toți cei care NU sunt de acord cu persecuțiile politice”, au mai spus participanții la protest. 

Participanții la protest s-au arătat indignați de faptul că persoanele care se opun regimului sunt hărțuite și purtate prin instanțe și în prezent, la aproape doi ani din momentul în care au fost reținute. 

La scurt timp, şedinţa de judecată a fost amânată, iar manifestanții au lansat un apel.

Următoarea ședință de judecată în cazul protestatarilor reținuți în aprilie 2016 va avea loc pe 21 februarie, la ora 14:00. Cei patru manifestanți, Radu Cibotari, Ion Matasevici, Alexandru Pănuţă şi Valeriu Caşu, sunt suspectaţi de implicare în dezordini în masă. În prezent, ei sunt cercetați în libertate, iar dacă vor fi găsiți vinovați, riscă până la opt ani de închisoare. Anterior, reprezentanții mai multor organizații nonguvernamentale au criticat persecutarea protestatarilor. 
 
12 February 2018 17:02 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. +373 68 302 119, +373 22 991 717