Știrile Curente

Meteo Horoscop
Concurs eșuat la CSM
Concurs eșuat, pentru a noua oară, la Consiliul Superior al Magistraturii. Instituția nu a reușit să numească un reprezentant al societății civile în Colegiul de Evaluare a Performanţelor, structură subordonată CSM-ului. Motivul: singurul candidat înscris în competiție și-a retras cererea. Este vorba despre Iurie Mihalache, doctor în drept și conferențiar universitar, dar și avocat al președintelui Parlamentului, vicepreședintele PD, Andrian Candu. În aceste condiții, a fost anunțat un nou concurs. 

Avocatul Iurie Mihalache nu s-a prezentat la Consiliul Superior al Magistraturii. El îl reprezintă pe Andrian Candu în procesele, pe care politicianul le-a inițiat împotriva Jurnal TV. Mihalache a depus demers de retragere cu o zi înainte de desfășurarea concursului. 

Unii membrii ai CSM au venit cu propunerea de a trimite scrisori către organizațiile nonguvernamentale, pentru a se implica. 

Colegiul de Evaluare a Performanţelor este format din șapte membri. Președinte al structurii este controversatul judecător de la Curtea Supremă de Justiție, Oleg Sternioală. Printre competențele Colegiului se numără organizarea și desfășurarea interviurilor cu judecătorii supuși evaluării. 
 
13 February 2018 17:02 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. +373 68 302 119, +373 22 991 717