Știrile Curente

Meteo Horoscop
Monopol în alimentația din școli
Firma implicată în scandalul licitațiilor trucate în instituţiile de învăţământ își continuă activitatea, iar cei mai mulți elevi mănâncă doar ce li se propune, fără alegere. Reprezentanţii Asociației "Părinți solidari" vorbesc despre un monopol în livrarea alimentelor în școlile din Chișinău. Doar cinci întreprinderi participă la achiziții, iar câștigătorul este ales în funcție de preț, nu și de calitate. Primăria susține că nu există ofertanți din cauza sumei mici alocate pentru alimentația copiilor. 

Despre lipsa unei concurențe anunță Asociația Obștească "Părinți solidari". Într-un raport al acesteia se arată că cele cinci întreprinderi vin cu aceleași prețuri pentru meniurile din instituțiile de învățământ din Chișinău. 

Meniurile model nu sunt făcute publice, iar unele nu conțin fructe proaspete și nici nu afișează prețul produselor. „Părinții Solidari” spun că singura modalitate de evaluare a ofertelor se face în baza numărului de calorii. Totodată, antreprenorii câștigă sume mari din activitatea comercială prestată în instituțiile de învățământ.

Expertul în licitații Valeriu Ciorbă susține că ofertanții sunt tratați într-un mod diferențiat. 

Totodată, potrivit Agenției Achiziții Publice, firma implicată în scandalul licitațiilor trucate și alimentelor alterate a revenit pe piață.

Șeful interimar al Direcției generale Educație, Tineret și Sport, Viorica Negrei, susține că nu există alți ofertanți din cauza sumei mici, alocate pentru alimentația copiilor. 

Primăria afirmă că cea mai mare parte a cheltuielilor, aproximativ două miliarde de lei din buget, sunt îndreptate spre educație. 
 
13 February 2018 19:20 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. +373 68 302 119, +373 22 991 717