Știrile Curente

Meteo Horoscop
Renato Usatîi şi-a anunţat demisia
Renato Usatîi și-a anunțat demisia din funcția de primar al municipiului Bălți. Liderul formaţiunii „Partidul Nostru” a făcut declarația în cadrul unei intervenţii live pe Facebook, dar şi la un post privat de televiziune. Usatîi a mai propus ca scrutinul să fie organizat la Bălți pe 20 mai, atunci când oamenii din mai multe localități din republică vor fi chemați la urne pentru a-și alege alți primari. 

Renato Usatîi a declarat că municipiul Bălți are nevoie de "un gospodar pe loc", iar din motiv că guvernarea i-a creat "toate condițiile" ca el să nu poată reveni în următoarea perioadă acasă, își va depune demisia pe parcursul acestei săptămâni.

Usatîi a mai spus că în ultima perioadă a crescut considerabil presiunea asupra colegilor săi din cadrul Primăriei Bălți. Potrivit lui, acestora le sunt deschise dosare penale şi sunt publicate articole denigratoare, la comandă, la adresa lor, iar activitatea administrației publice locale este blocată. Pentru a schimba starea de lucruri, este nevoie de un nou lider, mai afirmă Usatîi.

Liderul formaţiunii „Partidul Nostru" a mai declarat că dacă își depunea mandatul mai târziu, atunci interimatul urma să fie asigurat de un viceprimar până la alegerile locale din 2019. În acest sens, Usatîi a spus că şi Dorin Chirtoacă ar fi putut să-şi dea demisia pentru a nu perpetua aflarea Silviei Radu la cârma Primăriei capitalei până în 2019.

Declarațiile lui Usatîi nu au fost comentate deocamdată de către cei vizați. Zilele trecute, însă, primarul suspendat al capitalei, Dorin Chirtoacă, i-a propus lui Igor Dodon să-şi dea demisia din funcția de preşedinte ca, mai apoi, împreună cu el, să participe la alegeri noi pentru Primăria capitalei. Asta după ce Igor Dodon a spus, [cităm,] că ar fi "bine şi logic să avem alegeri anticipate" în Chişinău. Renato Usatîi a mai declarat aseară la un post privat de televiziune că PD şi PSRM ar fi pregătit deja o alianţă postelectorală, iar ca să nu fie criticat pentru noua coaliţie și pentru a nu provoca proteste masive, Plahotniuc ar urma să plece simbolic din politică cu puţin timp înainte de a oficializa alianţa dintre cele două partide. Solicitat să comenteze această afirmaţie, purtătorul de cuvânt al PD, Vitalie Gamurari, a declarat că în politică "niciodată nu poţi să spui niciodată" şi "în contextul în care partidele sunt deschise vectorului european, PD nu exclude o coaliţie cu acestea". 
 
13 February 2018 19:25 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. +373 68 302 119, +373 22 991 717