Știrile Curente

Meteo Horoscop
Saakașvili, expulzat în Polonia
Mihail Saakașvili a înnoptat în Polonia, după ce ieri a fost reținut de către un comando ucrainean și predat autorităților de la Varșovia. El riscă acum să fie expulzat în Georgia, unde este condamnat la închisoare. Fostul lider de la Tbilisi solicită implicarea Uniunii Europene.

Mihail Saakașvili a fost pus la pământ ieri, într-o cafenea din Kiev. El a fost dus imediat la aeroport, iar de acolo, urcat într-un avion privat cu destinația Varșovia. 

Autorităție de la Kiev susțin că Saakașvili a fost expulzat în Polonia, de unde în septembrie 2017 a trecut forțat frontiera pentru a ajunge în Ucraina. Opozantul și-a petrecut noaptea într-un hotel din Varșovia, oferit de autoritățile locale, și protejat de forțele de ordine.

În Varșovia, fostul preşedinte georgian a cerut, prin intermediul jurnaliștilor, ajutor din partea Uniunii Europene și, în special, din partea cancelarului german, Angela Merkel. Opozantul a precizat că va găsi o cale legitimă pentru a se întoarce în Ucraina. 

Mihail Saakașvili riscă să fie predat autorităților georgiene. Puterea de la Tbilisi l-a condamnat în lipsă la trei ani de închisoare, într-un dosar privind depășirea atribuțiilor funcției de șef de stat. Presa georgiană scrie că autoritățile locale vor expedia o cerere de extrădare a fostului președinte, în cazul în care acesta intenționează să rămână pentru o perioadă îndelungată în Polonia. Mihail Saakașvili este cel mai aprig opozant al lui Petro Poroșenko, pe care îl acuză de corupție. De altfel, asta l-a costat și pierderea cetățeniei Ucrainei, după ce își dăduse demisia din funcția de guvernator al regiunii Odesa. 
 
13 February 2018 17:04 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. +373 68 302 119, +373 22 991 717