Știrile Curente

Meteo Horoscop
Ședință cu scântei în dosarul Chirtoacă
Replici aprinse la ședința de astăzi în dosarul Dorin Chirtoacă. Primarul suspendat și avocații săi susțin că procurorul de caz ar fi prezentat selectiv mai multe documente care fac parte din cauza penală în care figurau inițial și subalternii lui Chirtoacă: Nistor Grozavu și Igor Gamrețki. Pe de altă parte, acuzatorul de stat respinge învinuirile și spune că acțiunile sale sunt legale, iar partea apărării ar tergiversa examinarea dosarului.  Potrivit deciziei instanței, la ședința de astăzi, procurorul de caz urma să prezinte mai multe acte din dosarul pornit în 2015. Dorin Chirtoacă afirmă că acuzatorul de stat ar tăinui în continuare o serie de documente.
Procurorul respinge însă acuzațiile.
După ce avocații lui Chirtoacă au depus mai multe cereri, instanța urma să treacă la audierea lui Igor Gamrețki, care trebuia să aibă loc încă în luna noiembrie a anului trecut. Apărătorii s-au arătat însă nemulțumiți de faptul că judecătorul Alexandru Negru nu l-a obligat pe procurorul de caz să prezinte toate actele și au cerut atât recuzarea acestuia, cât și a acuzatorului. Ambele cereri au fost ulterior respinse. Următoarea ședință a fost programată pentru 20 februarie. Dorin Chirtoacă este cercetat pentru trafic de influenţă şi corupere pasivă în dosarul parcărilor cu plată, însă se declară nevinovat. La finele anului trecut, el a fost plasat sub control judiciar. 
14 February 2018 19:48 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. +373 68 302 119, +373 22 991 717