Știrile Curente

Meteo Horoscop
BERD: Sistemul bancar a fost capturat
Frauda bancară a fost un adevărat dezastru pentru Republica Moldova, iar ceea ce s-a întâmplat de fapt a fost capturarea întregului sistem de către un grup de persoane. Declarația a fost făcută de președintele Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare, Suma Chakrabarti, aflat într-o vizită la Chișinău. Reprezentanții BERD afirmă că jaful este o consecință a acționariatului netransparent și a supravegherii nereușite din partea Băncii Naţionale a Moldovei.  La rândul său, directorul regional al BERD pentru Europa de Sud-Est și Caucaz afirmă că responsabilitatea pentru cele întâmplate o poartă instituția care supraveghează sistemul bancar.
Totuși, reprezentanții BERD afirmă că atâta timp cât acționarii își ascund identitatea, asemenea crize ar putea să se repete.
Autoritățile nu au comentat aceste afirmații. Amintim că în sinteza celui de-al doilea raport Kroll, publicat în decembrie trecut, se vorbește despre acțiuni concertate în cazul fraudei bancare. Singurul nume pomenit în investigație este cel al lui Ilan Șor, deși anchetatorii spun că sunt implicate și alte persoane, fără a da însă detalii. În replică, primarul de Orhei a spus că i-a dat în judecată pe autorii anchetei. 
14 February 2018 19:46 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. +373 68 302 119, +373 22 991 717