Știrile Curente

Meteo Horoscop
Cere reluarea urmăririi penale
După ce a pierdut un proces de judecată, care a durat opt ani, fosta deputată Valentina Cușnir a decis că trebuie să continue lupta. Ea cere Procuraturii Generale să redeschidă dosarul privind acţiunile a doi poliţişti, care ar fi agresat-o în seara de 7 aprilie 2009. Cei doi ofiţeri, Petru Corduneanu şi Dumitru Rusu, au fost achitaţi, iar Valentina Cușnir se pregăteşte să meargă la CEDO.  Valentina Cușnir afirmă că a pierdut procesul, deoarece judecătorii ar fi avut indicații să apere angajații statului. Fosta deputată îi acuză pe procurori, care ar fi falsificat mai multe probe în cadrul urmării penale şi chiar ar fi retras unele înregistrările video din dosar.
La examinarea dosarului în prima instanță ar fi fost falsificate două procese-verbale, mai spune Valentina Cușnir. Atunci când ea s-a adresat cu recurs la Curtea Supremă de Justiție, judecătorii nu ar fi luat în calcul acest lucru și au respins cererea.
Valentina Cuşnir este dispusă să ajungă la CEDO, unde va căuta dreptate.
Precizăm că instanța de fond i-a achitat pe cei doi polițiști, iar Curtea de Apel a menținut sentința. Curtea Supremă de Justiție urmează să decidă dacă va accepta recursul în anulare depus de către fosta deputată, care reprezintă o cale de atac împotriva hotărârilor judecătorești definitive. În urmă cu mai mult de două săptămâni, am solicitat responsabililor de la Curtea Supremă de Justiție și celor din cadrul Procuraturii Generale să comenteze învinuirile Valentinei Cușnir, însă până acum nimeni nu a reacţionat. Mai mult, CSJ ne-a cerut să expediem o solicitare oficială de informații, pe care am trimis-o pe 29 ianuarie, dar aceasta a rămas fără răspuns. 
14 February 2018 19:35 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. +373 68 302 119, +373 22 991 717