Știrile Curente

Meteo Horoscop
Încă o ședință închisă în dosarul Brăguță
Un martor al acuzării în dosarul Andrei Brăguță a fost audiat ieri cu uşile închise, deşi avocaţii părții vătămate au insistat ca ședința să fie publică. Instanța a invocat că martorul are un program special de protecție. În dosarul Brăguță, mai multe persoane sunt acuzate de tratament inuman şi riscă până la opt ani închisoare.  Martorul este Leonid Pleșca, deținut în izolatorul de detenție provizorie a Direcției de Poliție din vara anului 2016 ca figurant în dosarul Makena. Pleșca a spus în fața instanței că ar fi fost martorul mai multor ilegalități comise în izolator în perioada când era plasat acolo și Andrei Brăguță.
Acesta a mai mărturisit că era plasat în celulă de lângă Unitatea de Gardă din izolator, însă a fost mutat de acolo la indicațiile șefului de tură, pentru ca să nu audă ce se petrece. Unul dintre avocați susține că acest martor a relatat detalii despre perioadă de detenție a lui Andrei Brăguță.
Procurorul a spus că în ședință au fost înainte și câteva demersuri.
Patru deținuți sunt cercetați în stare de arest, fiind învinuiți că l-au torturat pe Andrei Brăguță, iar trei polițiști sunt în arest la domiciliu, fiind acuzați că nu au intervenit pentru a opri bătaia din celulă. Totodată, acuzatorii de stat au inițiat cauze penale pentru exces de putere și încălcarea regulilor de acordare a asistenței medicale. Într-un alt dosar, 13 angajați ai Izolatorului de detenție provizorie a Direcţiei de Poliţie a municipiului Chișinău au ajuns pe banca acuzaților în dosarul Brăguță. Ei sunt acuzați de tratament inuman în privința tânărului decedat în penitenciar. Inculpații riscă până la opt ani închisoare. 
14 February 2018 19:47 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. +373 68 302 119, +373 22 991 717