Știrile Curente

Meteo Horoscop
Omagiu poetului Grigore Vieru
Aleea Clasicilor din Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt” din capitală a fost plină de lume, azi dimineaţă. La bustul lui Grigore Vieru au venit rudele, prietenii, politicieni şi oameni de rând. Cu lacrimi, flori şi cuvinte de recunoştinţă. Poetul ar fi împlinit astăzi 83 de ani.  A nins ca în povești de ziua poetului. La bustul lui Grigore Vieru au fost cântate și recitate cele mai îndrăgite poezii. Apropiații regretă că au făcut prea puţin pentru el. Să-i aducă un omagiu îndrăgitului poet au venit şi mai mulți elevi din Chișinău.
Cu flori la bustul poetului au venit şi membri ai Platformei Demnitate și Adevăr.
Grigore Vieru s-a născut în ziua de 14 februarie 1935 în satul Pererita, fostul judeţ Hotin. A debutat în 1957 cu placheta de versuri pentru copii "Alarma". La sfârşitul anilor '80, poetul a făcut parte din Mişcarea de eliberare naţională. Poeziile lui sunt cântate de cei mai buni artişti ai contemporaneității. Grigore Vieru a murit pe 18 ianuarie 2009, după ce a fost implicat într-un grav accident rutier. 
14 February 2018 19:45 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. +373 68 302 119, +373 22 991 717