Știrile Curente

Meteo Horoscop
Proiectul PD, controversat
O nouă inițiativă legislativă marca PD denotă ipocrizia acestei guvernări. Intenţia puterii de a majora îndemnizațiile pentru mai multe categorii de cetățeni nu acoperă nici 35 de procente din minimum necesar pentru existență. Asta au constatat membrii Biroului permanent național al PAS, după ce au analizat controversatul proiect.  Inițiativa legislativă propusă de PD și aprobată de Guvern prevede ca 78 de mii de cetățeni să beneficieze de alocații mai mari, începând din acest an. Cea mai mare majorare este de o sută de lei, iar cea mai mică de doar... șapte lei.
Potrivit vicepreședintelui Partidului Acțiune și Solidaritate, Dan Perciun, reforma nu este rezonabilă, pentru că este prea costisitoare.
Purtătorul de cuvânt al PD, Vitalie Gamurari, nu a răspuns la telefon pentru a comenta afirmaţiile respective. Nu este pentru prima oară când inițiativele legislative ale PD provoacă controverse. Un alt proiect propus de acestă formațiune, care a stârnit replici acide, a fost cel privind scoaterea infracțiunilor economice de sub incidența Codului Penal, și care presupunea ca antreprenorii certați cu legea să scape de închisoare dacă vor restitui prejudiciul cauzat. Unii experți afirmau atunci că, de fapt, este o șansă pentru funcționarii implicați în business să scape de răspundere penală.
14 February 2018 19:49 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. +373 68 302 119, +373 22 991 717