Asistăm în ultima perioada la un festival disperat al inculpaților, care atacă Direcția Națională Anticorupție ți îngenunchează poporul român! Este declarația procurorului șef DNA, Laura Codruța Kovesi, în contextul scandalului în care este vizată instituția pe care o conduce. De aceeași părere este și președintele Klaus Iohannis, potrivit căruia, niște penali încearcă disperat să atace DNA și să o discrediteze.

Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a avut miercuri o prima reacție publică după ce mai mulți politicieni români i-au cerut ministrului Justiției de la București să o elibereze din funcție. Este vorba despre scandalul declanșat de învinuirile aduse procurorilor de la DNA Prahova de către fostul deputat PSD, Vlad Cosma. Mai exact, Cosma, care a fost condamnat pentru corupție, susține că doi comisari-șefi din cadrul DNA ar fi fabricat probe și inventat dosare în cazul unor politicieni şi oameni de afaceri.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a promis că săptămâna viitoare își va anunța decizia în privința unei eventuale solicitări de revocare a șefei DNA. Kovesi a subliniat însă că nu are de gând să demisioneze și că respectă legea în tot ce face.

Klaus Iohannis a declarat joi seara că are toată încrederea în conducerea DNA. El este de părere că orice critică adusă DNA reprezintă o încercare disperată a unor penali, pentru a discredita instituția.

Iohannis a anunțat că i-a primit la Cotroceni pe premierul Viorica Dăncilă şi pe președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, cărora le-a spus că este nemulțumit de acest scandal legat de DNA.

Menționăm că, doar în 2016, DNA a trimis în judecată 1.270 de inculpați pentru fapte de corupție la nivel înalt şi mediu. Printre aceștia se numără trei miniştri, şase senatori, 11 deputaţi, 47 de primari, 16 magistraţi şi 21 de directori de companii naţionale din România. Peste un sfert din ei au fost acuzaţi de abuz în serviciu, cu un prejudiciu de peste 260 de milioane de euro.