Firma implicată în scandalul licitațiilor trucate în instituțiile de învățământ îți continuă activitatea, iar cei mai mulți elevi mănâncă doar ce li se propune, fără alegere. Reprezentanții Asociației "Părinți solidari" vorbesc despre un monopol în livrarea alimentelor în școlile din Chișinău. Doar cinci întreprinderi participă la achiziții, iar câștigătorul este ales în funcție de preț, nu și de calitate. Primăria susține că nu există ofertanți din cauza sumei mici alocate pentru alimentația copiilor.

Despre lipsa unei concurențe anunță Asociația Obștească "Părinți solidari". Într-un raport al acesteia se arată că cele cinci întreprinderi vin cu aceleași prețuri pentru meniurile din instituțiile de învățământ din Chișinău.

Meniurile model nu sunt făcute publice, iar unele nu conțin fructe proaspete și nici nu afișează prețul produselor. „Părinții Solidari” spun că singura modalitate de evaluare a ofertelor se face în baza numărului de calorii. Totodată, antreprenorii câștigă sume mari din activitatea comercială prestată în instituțiile de învățământ.

Expertul în licitații Valeriu Ciorbă susține că ofertanții sunt tratați într-un mod diferențiat.

Șeful interimar al Direcției generale Educație, Tineret și Sport, Viorica Negrei, susține că nu există alți ofertanți din cauza sumei mici, alocate pentru alimentația copiilor.

Primăria afirmă că cea mai mare parte a cheltuielilor, aproximativ două miliarde de lei din buget, sunt îndreptate spre educație.