Știrile Curente

Meteo Horoscop
Sagaidac: Investigații sunt și la Londra
Investigațiile privind frauda bancară din Republica Moldova se fac nu numai în Statele Unite ale Americii, dar și în Marea Britanie. Despre aceasta a anunțat fostul şef al Secţiei prevenirea spălării banilor de la Banca Socială, Sergiu Sagaidac, care a avut o intervenție prin skype la ediția de aseară a talk-show-ului "Cabinetul din umbră". Invitații au continuat discuțiile pe marginea jafului secolului și beneficiarilor acestuia. Mai multe, în cele ce urmează.  Expertul în prevenirea și combaterea spălarii banilor afirmă că în lipsa unor documente semnate direct de către Vladimir Plahotniuc, despre care se spune că este beneficiarul jafului, singura cale pentru autorități să ajungă la el ar fi obținerea mărturiilor de la funcţionarii, care au primit indicaţii să închidă ochii la fraudă. Sagaidac îi dă dreptate fostului şef adjunct al Serviciului prevenirea şi combaterea spălării banilor al CNA, Mihail Gofman, care anterior a declarat că în acest caz nu există documente semnate de către Plahotniuc.
În cadrul emisiunii au fost vizionate și două materiale despre mafioți celebri, dar și despre cea mai vastă operaţiune anticorupţie din Europa ultimilor două decenii. Cei vizați nu au comentat afirmațiile lansate în cadrul emisiunii. Săptămâna trecută, Mihail Gofman a declarat că șeful Partidului Democrat Vladimir Plahotniuc a fost audiat de două ori în cadrul dosarului penal deschis în Statele Unite pe marginea fraudei bancare din Republica Moldova, fapt negat de către purtătorul de cuvânt al formațiunii.
02 February 2018 19:50 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. +373 68 302 119, +373 22 991 717