Știrile Curente

Meteo Horoscop
„Frauda bancară, o afacere de stat”
„Furtul miliardului din Republica Moldova - o afacere de stat”. Este opinia experților bucureșteni Dan Dungaciu și Petrişor Peiu, potrivit cărora, tot ce s-a întâmplat a fost o acţiune coordonată a unor grupuri private şi a principalelor instituţii ale statului. Într-o analiză publicată recent, autorii acesteia constată că, la patru ani de la jaf, autorităţile de la Chișinău nu au oferit dovezi credibile că sunt cu adevărat preocupate să găsească vinovații.  Dan Dungaciu și Petrişor Peiu au analizat etapele în care a fost pregătită frauda bancară. Potrivit celor doi experți, marele furt ar fi început acum șase ani. Schema a funcționat în aceeași manieră și în cazul Băncii de Economii, adaugă experții, iar toate indiciile ar duce la aceeași persoană, care figurează și în raportul companiei Kroll. Aceștia au scris și despre oferirea celor aproape 14 miliarde de lei din rezervele Băncii Naționale sub garanția Guvernului, sub pretextul salvării economiilor deponenților. Toate aceste argumente i-au determinat pe Dan Dungaciu și Petrişor Peiu să tragă următoarea concluzie:
La finele lunii decembrie a anului trecut, Banca Națională a publicat sinteza celui de-al doilea raport privind frauda bancară, prezentat de consorțiul Kroll și Steptoe & Johnson. Autorii vorbesc despre acțiuni concertate, iar singurul nume pomenit în investigație este cel al lui Ilan Șor, deși anchetatorii spun că sunt implicate și alte persoane, fără a da însă detalii. Anterior, instituțiile vizate au respins acuzațiile, iar primarul de Orhei a amenințat detectivii străini cu judecata. 
06 February 2018 19:48 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. +373 68 302 119, +373 22 991 717