Știrile Curente

Meteo Horoscop
CSM, același verdict în cazul Manole
Consiliul Superior al Magistraturii își menține decizia, prin care a eliberat-o din funcție pe judecătoarea Domnica Manole. Membrii instituției au respins prin vot demersul fostei magistrate de a anula hotărârea. Cererea a venit în contextul în care Curtea Constituțională a decis că verificarea judecătorilor de către Serviciul de Informaţii şi Securitate, care a generat eliberarea din funcție a lui Manole, este neconstituţională. Chiar și așa, CSM a fost de neclintit.  De la ședință au lipsit membrii Consiliului Superior al Magistraturii Mihai Poalelungi și Alexandru Tănase. Domnica Manole și avocata sa au adus mai multe argumente în susținerea ideei că CSM își poate anula decizia luând în considerare recenta hotărâre a Curții Constituționale. Discuțiile au fost încinse.
În final, cererea a fost respinsă ca neîntemeiată.
Procedural, acum la Curtea Supremă de Justiție trebuie să continue examinarea contestației prin care Domnica Manole a cerut ca decizia CSM-ului, de demitere a ei din sistem, să fie anulată. La examinarea chestiunii au fost prezenți reprezentanți ai societății civile și ai misiunilor diplomatice acreditate la Chișinău.
În vara anului trecut, CSM a hotărât să o elibereze din funcție pe Domnica Manole în baza avizelor SIS, dar și pentru faptul că ar fi comunicat cu părți din mai multe dosare, decizie care a provocat reacții din partea Delegației Uniunii Europene, a Ambasadei Statelor Unite, dar și a ONG-urilor din domeniu. 
06 February 2018 19:41 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. +373 68 302 119, +373 22 991 717