Știrile Curente

Meteo Horoscop
În sediu nou, cu reguli noi
Securitate sporită la noul sediu al PD de pe strada Armenească din capitală, unde astăzi s-a desfășurat primul briefing de presă. Ca să aibă acces la evenimentele desfășurate de această formațiune politică, jurnaliștilor li s-a cerut să se acrediteze din timp, iar în această dimineață, au fost verificaţi cu detectorul de metale. Ca și până acum, însă, membrii PD nu spun cât cheltuiesc pentru clădirea de lux.  Noul sediu al PD este o adevărată fortăreaţă. Pentru jurnaliști a fost făcută o intrare specială, unde aceștia au fost întâmpinați de câțiva gardieni, care i-au verificat minuțios prin genți, iar apoi i-au îndemnat să treacă prin detectorul de metale. Totodată, fiecare pas este monitorizat de camerele de supraveghere. Purtătorul de cuvânt al PD, Vitalie Gamurari, a spus că toate aceste proceduri de ordin tehnic au menirea de a garanta, cităm, „securitatea primelor persoane în stat, preşedintele Parlamentului sau premierul, care se vor întruni în ședințe” în acest sediu, dar și pentru a nu permite ca vreun străin să intre în clădire.
Sala destinată presei a fost dotată cu echipament audio și video ultramodern, iar mobilierul este de nuanță albastră, ca și simbolurile partidului. Întrebat ce costuri suportă formațiunea pentru noul sediu, Gamurari a refuzat să ofere un răspuns exact. El a dat de înţeles că despre acest lucru se va afla abia la sfârşitul anului, când va fi publicat raportul anual al PD. Precizăm că imobilul cu patru niveluri are o suprafaţă totală de peste 1.300 de metri pătraţi. Este construit din materiale de cea mai înaltă calitate, faţada fiind placată cu granit și aluminiu rezistent la foc. Mai mult, în afară de spații pentru zeci de birouri, în incinta noului edificiu al PD ar fi și un mini-hotel, un restaurant și o parcare subterană, iar accesul pe teritoriu este securizat cu piloni retractabili. Clădirea impunătoare se află în nemijlocita apropiere de blocul în care locuiește șeful PD, Vladimir Plahotniuc. Potrivit unei investigații RISE, edificiul, care urma să fie sediul PCRM, ar fi costat aproximativ 26 de milioane de lei. Vladimir Voronin declara într-un interviu că a vândut clădirea unei persoane din Belize, reprezentată în Republica Moldova de un personaj-cheie din anturajul lui Plahotniuc. În afacere ar fi fost implicat şi un individ judecat pentru deţinere de droguri, care a fost însă amnistiat cu o lună înainte de tranzacţia imobiliară.
06 February 2018 19:47 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. +373 68 302 119, +373 22 991 717