Știrile Curente

Meteo Horoscop
Lucinschi, mărturii în fața instanței
Chiril Lucinschi a depus azi mărturii în dosarul, în care este învinuit de spălare de bani și fals în declarații. La Judecătoria Chișinău, unde are loc procesul, fostul deputat a spus că nu poartă nicio vină. Mai mult, lui nu-i este clară învinuirea, pe care i-o aduc procurorii.  Audierea lui Chiril Lucinschi a durat aproximativ două ore. Procurorul de caz a avut mai multe întrebări către inculpat, inclusiv dacă el este beneficiarul a două companii care figurează în dosar și prin care ar fi fost spălați banii.
Pe de altă parte, Lucinschi afirmă că îi sunt incriminate fapte, pe care nu le-a comis.
Și avocații fostului deputat susțin că fiecare declarație a clientului lor a fost probată, comparativ cu învinuirea adusă de către procuror, care ar fi una abstractă. Ulterior, avocații lui Lucinschi au depus mai multe cereri, printre care obligarea Procuraturii, dar și a Centrului Național Anticorupție să prezinte dovezi cu privire la proveniența rulajelor bancare din Letonia, dar și formarea unei comisii rogatorii, prin care să fie chemat în fața instanței reprezentatul unei firme care figurează în dosar. Ambele solicitări au fost respinse. Avocații au mai cerut efectuarea unei expertize tehnico-științifice, pentru a fi verificate datele bancare prezentate de acuzatori și pentru a fi verificat pretinsul circuit al banilor. O decizie în acest sens va fi pronunțată la următoarea ședință, programată pentru ziua de 14 februarie. Fostul deputat Chiril Lucinschi a fost reținut de CNA în 25 mai trecut drept figurant în dosarul fraudelor de la Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank. El este cercetat în arest la domiciliu. Procurorii susțin că Lucinschi ar fi spălat aproximativ 440 de mii de dolari și 220 de mii de euro. Fostul deputat respinge însă acuzațiile și afirmă că dosarul a fost intentat din cauza activității sale politice. 
07 February 2018 19:47 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. +373 68 302 119, +373 22 991 717