Știrile Curente

Meteo Horoscop
Audieri pe marginea fraudei, respinse
Refuz după refuz la prima ședință a Parlamentului din sesiunea de primăvară-vară. Trei propuneri ale fracțiunii PLDM pe subiecte importante precum audieri în legătură cu investigarea fraudei bancare sau a situației pe piața lactatelor nu au întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi puse în discuție. Și înscăunarea lui Valeriu Ghilețchi în funcția de vicepreședinte al Parlamentului a fost pusă la îndoială de opoziție, dar subiectul a fost ignorat de către guvernare. 

Una dintre propuneri a ținut de audierea guvernatorului Băncii Naționale, șefului Procuraturii Anticorupție și directorului Centrului Național Anticorupție pe marginea investigației din sectorul financiar-bancar. 

Subiectul nu a acumulat însă numărul necesar de voturi pentru a fi inclus pe ordinea de zi. Aceeași soartă a avut-o și propunerea ce ţine de audierile pe marginea scandalului de pe piața produselor lactate.

Și a treia propunere a liberal-democraților s-a ciocnit de un refuz. Este vorba despre abrogarea hotărârii Parlamentului prin care Valeriu Ghilețchi a fost ales vicepreședinte al Legislativului. 

Pentru a introducere pe ordinea de zi acest subiect au votat 42 de deputați din totalul de 46 necesari, astfel că propunerea nu a trecut. Valeriu Ghilețchi a lipsit de la ședința Parlamentului, anterior, însă, acesta a respins acuzațiile și le-a calificat drept un atac politic. 
 
08 February 2018 19:22 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. +373 68 302 119, +373 22 991 717