Știrile Curente

Meteo Horoscop
Parlamentul, acuzații la adresa Rusiei
În timp ce propunerile opoziției au fost ignorate de Legislativ, cele venite din partea deputaților care întrunesc majoritatea au fost acceptate fără rezerve. Parlamentul a introdus pe ordinea de zi și a și votat o declarație privind condamnarea atacurilor provenite din Federația Rusă asupra securității informaționale naționale și amestecul abuziv în activitatea politică din Republica Moldova. Inițiativa a fost înaintată de fracţiunea PD, grupul Leancă și deputații neafiliați, și a fost singurul subiect introdus suplimentar pe agendă. 

Proiectul declarației a fost prezentat de secretarul fracțiunii PD, Sergiu Sîrbu şi a stârnit mai multe întrebări în rîndurile deputaţilor din opoziţie.

Într-un final, declarația a fost susținută de majoritatea deputaților. 
Adoptarea documentului vine după ce acum două săptămâni Duma de Stat a Federaţiei Ruse a votat o declaraţie prin care a cerut conducerii Pervîi Kanal să rezilieze contractul încheiat cu Prime, deţinut de către șeful PD, Vladimir Plahotniuc. Deputatul rus care a iniţiat proiectul le-a explicat colegilor săi că Plahotniuc se foloseşte de fapt de emisiunile produse de Pervîi Kanal din Moscova. Motivul invocat cu privire la adoptarea declarației, a fost legea privind securizarea spaţiului informaţional din Republica Moldova, votată de Parlament, la propunerea Partidului Democrat. Întâmplător sau nu, examinarea și votarea inițiativei de la Chișinău au fost propuse în ziua în care presa de la Moscova a scris despre faptul că Plahotniuc este cercetat penal în Rusia pentru omor şi tentativă de omor. Serviciul de presă al PD a calificat atunci acțiunile structurilor de anchetă de la Moscova drept un act de hărțuire și persecuție politică.
 
08 February 2018 19:25 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. +373 68 302 119, +373 22 991 717