Știrile Curente

Meteo Horoscop
Tranzacții cu semne de întrebare
Afacerile imobiliare în jurul așa zisei „Casa albă” din Chişinău este un abuz, iar cel care stă în spatele tranzacțiilor s-ar teme de lume. Astfel comentează unii deputați materialul de investigație din "Jurnalul Săptămânii" privind impunătorul palat de pe strada Timiş, atribuit oligarhului Vladimir Plahotniuc. În schimb, subalternii șefului Partidului Democrat se fac că nu știu despre ce este vorba. 

Aleșii poporului pe listele Partidului Democrat sunt prea scumpi la vorbă când ajung să fie abordați de către reporterul de la "Jurnalul Săptămânii". Unii afirmă că nu privesc emisiunile postului nostru de televiziune. 

Potrivit investigaţiei care a fost difuzată sâmbătă la "Jurnalul Săptămânii", în preajma unui monumental imobil de pe strada Timiş din Chişinău, numit „Casa albă”, pare să fie pus la cale un proiect pe cât de grandios, pe atât de misterios. În perimetrul a trei străzi, pe aproape două hectare, au fost vândute și cumpărate aproape toate imobilele. A nimerit la bătaie chiar un bloc întreg de apartamente. Printre noii proprietari se numără trei persoane cunoscute publicului - un fost ministru, un prezentator TV şi un jurist. Ceilalţi sunt persoane fizice, care nu au afaceri. Unii îşi ascund intenţiile, alţii spun că au doar rol de interpuşi. Casele formează un lanţ în preajma luxosului palat, care i-ar aparține oligarhului Vladimir Plahotniuc. "Este o neînțelegere și o informație adusă în defavoarea Partidului Democrat". Astfel a reacționat purtătorul de cuvânt al formațiunii, Vitalie Gamurari, la materialul de investigație despre tranzacţiile imobiliare din jurul „Casei albe”. Reprezentanții Primăriei Chișinău ne-au declarat că în perimetrul format de străzile Timiş, Nucarilor şi Bujorilor au fost eliberate doar autorizații de demolare și nicidecum pentru vreun proiect urbanistic de modificare a zonei respective.
 
08 February 2018 19:21 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. +373 68 302 119, +373 22 991 717