Știrile Curente

Meteo Horoscop
Ambasadorii incomozi, revocați
Fostul ambasador al Republicii Moldova în Belgia, Luxemburg și la NATO, Iurie Reniță, afirmă că revocarea sa din funcție este ilegală și ar fi fost dictată de către cel care dirijează totul în ţară, făcând aluzie la șeful PD. În cadrul emisiunii ”Cabinetul din umbră”, diplomatul a anunțat că va ataca decizia în judecată. Invitații din studio au oferit detalii și din culisele discuțiilor neoficiale din mediul diplomatic. 

După ce a fost revocat din funcţia de ambasador, la jumătate de mandat, Iurie Reniță a vorbit public despre motivele care ar fi stat la baza acestei decizii. 

Diplomatul este hotărât să-și caute dreptatea în instanță.

În același timp, ceilalți participanți la discuții au remarcat faptul că, deși autoritățile declarau că vor numi în funcții alți profesioniști, o parte dintre ambasadorii moldoveni nu au studii în domeniu. 

Fostul consilier prezidențial Vlad Țurcanu a dezvăluit detalii de la întrevederile particulare cu unii trimiși ai Moscovei. Asta în contextul în care Parlamentul a adoptat o declarație privind condamnarea atacurilor provenite din Rusia asupra securității informaționale și amestecul abuziv în activitatea politică a Republicii Moldova.

La rândul său, Iurie Reniță, care a fost şi ambasador al Republicii Moldova la București, a făcut publice detalii de la discuțiile tete-a-tete cu oficialii de peste Prut.

Acum câteva luni, Guvernul a decis revocarea înainte de termen a patru ambasadori, inclusiv a lui Iurie Reniță. Persoanele și ofiţerii de presă ai instituțiilor vizate nu au răspuns la telefon pentru comentarii. 
 
09 February 2018 19:22 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. +373 68 302 119, +373 22 991 717