Știrile Curente

Meteo Horoscop
Audierea lui Gamrețki, eșuată
Deși urma să fie audiat încă în luna noiembrie a anului trecut, Igor Gamrețki nu a depus nici astăzi mărturii în dosarul fostului său șef, Dorin Chirtoacă. La Judecătoria Chișinău, avocații primarului suspendat au avut mai multe cereri, fapt pentru care au fost acuzați de tergiversare de către procurorul de caz. Gamrețki, prezent pe holul instanței, a refuzat să răspundă la întrebările jurnaliștilor. 

Gamrețki nu a fost audiat, întrucât ședința a fost programată pentru două ore și jumătate, timp în care avocații lui Dorin Chirtoacă au avut mai multe cereri. Printre ele se numără și solicitarea admisă de instanță cu privire la examinarea materialelor dosarului pornit încă în 2015, din care a fost disjungată cauza lui Chirtoacă. 

Procurorul de caz respinge însă acuzațiile și susține că partea apărării tergiversează examinarea dosarului.

Totuși, Chirtoacă susține că, în Republica Moldova, partidele de la guvernare decid cine va fi cruțat și cine nu.

Chirtoacă a mai menționat că Gamrețki ar fi depus o cerere în care solicită instanței să fie restabilit în funcția de șef al Direcției Transport a Primăriei capitalei. Următoarea ședință va avea loc pe 14 februarie. Dorin Chirtoacă este cercetat pentru trafic de influenţă şi corupere pasiva în dosarul parcărilor cu plată, însă se declară nevinovat. La finele anului trecut, el fost plasat sub control judiciar. În același dosar a fost condamnat și Gamrețki, care și-a recunoscut vina. La sfârșitul lunii trecute, Curtea Supremă de Justiție a menținut decizia instanței de apel de a-i înlocui pedeapsa de doi ani de pușcărie pe trei ani cu suspendare, dar a anulat interdicția impusă acestuia de a nu ocupa funcții publice în următorii trei ani. 
 
09 February 2018 19:21 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. +373 68 302 119, +373 22 991 717