Știrile Curente

Meteo Horoscop
Neagă că ar fi fost forțați să lucreze
În dosarul fostului angajat al „Poștei Moldovei” Sergiu Cebotari, acuzat că ar fi obligat 16 oameni să muncească, are loc audierea martorilor. La cea mai recentă ședință, care s-a desfășurat în noul sediu al Judecătoriei Ungheni, au fost luate depoziții de la trei persoane care au statut de victimă, precum și de la patru martori. Cei prezenți în sală au declarat că Cebotari doar le-ar datora bani și nu i-a forțat niciodată să muncească. 

Potrivit avocatei Angela Istrate, atât victimele, cât și martorii care s-au prezentat la sedință au dat alte declarații decât cele colectate în timpul urmăririi penale. 

Una dintre părțile vătămate susține că muncea în calitate de paznic la întreprinderea fondată de Sergiu Cebotari, dar și de un partener al acestuia. Bărbatul a precizat că nu a fost angajat de Cebotari, ci ar fi fost chemat de un frate de-al său. El a mai spus că l-a cunoscut mai târziu pe Cebotari şi nu a fost niciodată forțat să lucreze. 

O altă presupusă victimă povestește că a fost angajată pentru trei săptămâni în calitate de șofer. Bărbatul spune doar că nu ar fi fost remunerat pentru perioada respectivă, dar neagă că ar fi fost forţat să muncească.

Femeia din imagini a fost invitată la proces în calitate de martor, întrucât soțul său ar fi lucrat paznic. Aceasta a spus că și ea a muncit în agricultură și a fost remunerată la timp, dar în ședință i-a fost prezentat un proces-verbal din timpul urmăririi penale, pe care figurează semnătura ei. Martora susţine însă că ea nu a făcut declarații la poliţie şi nu a semnat niciun act.

Menționăm că fostul şef al Serviciului control financiar şi audit intern al Întreprinderii de Stat „Poșta Moldovei” Sergiu Cebotari, care anterior a anunțat despre schema prin intermediul căreia, zilnic, zeci de colete cu substanţe anabolizante ar fi trimise prin poștă către ţări din Uniunea Europeană, dar şi în Statele Unite ale Americii, a fost reținut de către reprezentanții Inspectoratului de Poliție Nisporeni în vara anului 2016 și a fost ținut în izolator 13 zile. El este învinuit că ar fi forțat 16 localnici să muncească. Atunci au fost deschise două cauze penale. Celălalt dosar este legat de faptul că acesta ar fi deposedat o persoană de avere. Cebotari a spus în repetate rânduri că dosarele i-au fost fabricate după ce a declarat la postul nostru de televiziune despre schema cu substanţe anabolizante în care ar fi implicaţi mai mulţi funcţionari şi persoane din conducerea de vârf a ţării. 
 
09 February 2018 19:24 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. +373 68 302 119, +373 22 991 717