Știrile Curente

Meteo Horoscop
Procuratura răspunde sec
Procuratura Anticorupție răspunde sec solicitării Jurnal TV. După ce șeful acestei instituții, Viorel Morari, a refuzat să vorbească la telefon despre un nou dosar în care este acuzat fostul premier Vladimir Filat, postul nostru de televiziune a expediat o cerere oficială de informații. „Filat este cercetat pentru trafic de influență și corupere pasivă”, se arată în răspunsul Procuraturii Anticorupție, fără alte detalii. 

Asta scrie Procuratura Anticorupție. Șeful structurii, Viorel Morari, a declarat și anterior că noua cauză penală deschisă pe numele lui Vladimir Filat are legătură cu dosarul vechi intentat în urma fraudelor din sistemul bancar. Procurorii au fost scumpi la vorbă când li s-au cerut detalii, iar în afară de articolele în baza cărora este cercetat fostul premier, nu au mai deschis alte paranteze. Nu au precizat nici măcar cine dintre procurori instrumentează dosarul.

 Acuzatorii de stat au adăugat că în acest caz urmează să fie audiați mai mulți martori și că sunt așteptate rezultatele mai multor comisii rogatorii din străinătate. Amintim că Vladimir Filat a fost reținut în octombrie 2015, fiind acuzat de trafic de influență și corupere pasivă în dosarul fraudelor de la Banca de Economii. Ex-premierul a fost denunțat de către controversatul om de afaceri Ilan Șor, care le-a spus anchetatorilor că i-ar fi dat mită. Filat a declarat atunci, în cadrul unei ședințe a Parlamentului, că deține informații, în urma cărora arena politică ar putea sări în aer, dar nu a mai făcut aceste dezvăluiri. A respins însă învinuirile şi a spus că este victima unei răfuieli politice puse la cale de către oligarhul Vladimir Plahotniuc, care ar sta în spatele furtului miliardului. Plahotniuc nu a comentat acuzațiile. Pentru faptele incriminate, Filat a fost condamnat la nouă ani de pușcărie, iar Ilan Șor a primit șapte ani și jumătate de închisoare în iunie 2017, dar se află în libertate până la pronunțarea unei sentințe a Curții de Apel Chișinău. 
 
09 February 2018 17:06 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. +373 68 302 119, +373 22 991 717