Știrile Curente

Meteo Horoscop
Procuror acuzat de complicitate
Adolescentul de 14 ani, care a împușcat mortal un copil de șase ani într-un sat din raionul Telenești, în noiembrie trecut, a plecat în străinătate cu mama sa. Permisiunea a fost eliberată de către procurorul Petru Zmuncilă. Solicitat de Jurnal TV să dea o explicație, Zmuncilă a refuzat să facă acest lucru. 

Deși adolescentul de 14 ani avea statut de martor în dosarul în care este cercetat tatăl său și trebuia să se prezinte în ședințe, totuși acuzatorul de stat i-a aprobat solicitarea de plecare. Avocatul familiei victimei spune că după ce au aflat de acțiunile procurorului, a depus o cerere de recuzare a acestuia. El crede că în aceste condiții s-ar dori eschivarea învinuitului în celălalt dosar în care este cercetat pentru omor din imprudență.

Solicitat pentru o reacție, procurorul de caz din Telenești, Petru Zmuncilă, a evitat să ne ofere un răspuns. Mai mult, el a precizat că sunt șefi, care ar putea să ne explice anumite aspecte. 

Acum o săptămână, tatăl adolescentului de 14 ani învinuit de omor din imprudență, după ce l-ar fi împuşcat pe băiatul găsit mort într-o fântână dintr-un sat din raionul Teleneşti, a fost condamnat de prima instanță la un an de închisoare în penitenciar de tip deschis. Potrivit apărătorului familiei victimei, această hotărâre este ilegală.

Băiatul împușcat a fost găsit de salvatori după ce adolescentul de 14 ani a recunoscut că l-a rănit din greșeală în umăr cu arma de vânătoare a tatălui său. Potrivit medicului legist, expertiza a arătat că micuțul a decedat la scurt timp după împușcătură din cauza hemoragiei puternice. Adolescentul este învinuit de omor din imprudență, iar tatăl acestuia - de păstrarea neglijentă a armei de foc. Ambii riscă până la trei ani de pușcărie. 
 
09 February 2018 19:23 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. +373 68 302 119, +373 22 991 717