Consilierii Partidului Popular European îşi retrag semnăturile de pe acordul de constituire a alianţei la nivel local în capitală. Anunţul a fost făcut astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, de către președintele fracțiunii municipale, Oazu Nantoi. Membrii PPEM au acuzat funcţionarii de la Primărie de corupție și de faptul că încearcă să utilizeze aleşii locali în scheme şi interese personale, votul cărora ar fi folosit pentru legiferarea ilegalităţilor comise de executivul local.

Totodată, Nantoi a declarat că membrii PPEM au obosit să respingă proiecte absolut aberante din partea subdiviziunilor Primăriei, care după părerea lor, ar avea un impact dezastruos pentru oraş.

Precizăm că alianța din CMC a fost formată în septembrie anul trecut, de către consilierii din PL, PLDM, PD și PPEM. Coaliția întrunea 26 de consilieri din totalul celor 51, ceea ce-i asigura o majoritate la limită. Reprezentanții din Serviciile de presă ale PL şi PD nu au răspuns la telefon pentru a oferi o reacție, iar cei din PLDM au declarat că formațiunea nu are deocamdată o poziție oficială față de anunțul făcut de Oazu Nantoi. La rândul său, primarul capitalei a refuzat să comenteze acuzațiile consilierilor PPEM.

Membrii PPEM au precizat că nu trec în opoziție, dar vin cu o listă de priorități, cea mai importantă fiind eliminarea corupției și conflictului de interese din CMC și Primăria Chișinău. Astfel, consilierii propun reducerea numărului de angajați și organizarea concursurilor publice pentru ocuparea posturilor vacante, asigurarea unui control extern al utilizării banilor din bugetul municipal şi asigurarea transparenţei în procesul de luare a deciziilor cu implicarea societăţii civile.